Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Провокативан грб на Хрватској привредној комори у Београду

Screen shoot: Политика

Откривањем свечане табле у згради на Топличином венцу прошлог месеца, званично је почео рад представништва Хрватске привредне коморе у Србији, која је затворена 2013.



Председници две привредне коморе, српске и хрватске, Марко Чадеж и Лука Буриловић истакли су у изјави новинарима значај даљег развијања економских односа две земље.

Све је ово "красно" како би рекле наше комшије да на комори не стоји грб Хрватске који подсећа на грб из доба зчлочиначке НДХ почиње белим пољем.

Предсеница Хрватске Колинда Грабар Китаровић и пријатељи са усташком заставом. Фото: Тихомир Јањичек/Фејсбук

Наравно да ова табла може да се тумачи и другачије, и да ће „дјелатници“ коморе сигурно рећи да то прво обојено поље заправо означава црвену боју. Међутим, ми Срби имамо историјско искуство што се тиче хрватских „истина“ (опростите ако грешимо, али имамо толико јама и логора разлога) и са правом верујемо да је у питању чиста провокација државе Србије и Срба, да нам под нос, у центру престонице на зид закаче модификовану усташку шаховницу. Уосталом, зашто грб једноставно није у боји него се његовим сенчењем добија врло проблематична појава. Случајност?

Усташки грб – грб хрватске дијаспоре
Забраном усташких симбола на Западу, хрватска дијаспора изабрала је управо грб са првим белим пољем за свој симбол. На састанку хрватских исељеника у америчком граду Кливленду, одлучено је да овај грб буде њихов заштитни знак, уз образложење да је реч о „старом хрватском симболу“, наводе хрватски портали.
Застава из времена усташке Хрватске са усташким грбом

Ми који данас живимо у окупираној Србији знамо да нико неће покренути ову тему, јер би сваки глас побуне био оквалификован и етикетиран као глас десничара и екстрема, уосталом из исте земље нам продају уџбенике из којих наша деца уче.

Данашње стање у Србији је једноставно мерна јединица за степен окупације и понижавање једног народа, али, ни једна окупација није трајала вечно, неће ни ова.

Нема коментара:

Постави коментар

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib