Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Од (по)носа даље не виде


Пре извесног времена осврнуо сам се на наше политичаре у тексту "Драги (моји) наши политичари" и мислио сам, односно надао сам се да ми нећете тако често бити инспирација, али не вреди, ви сте толико инспиративни да молите за пажњу.

Прочитао сам малопре на Б92 чланак "Vučić je razočaran, od rekonstrukcije imamo preča posla" и одлучио сам да цитирам делове текста, а испод тих цитата да додам моје коментаре да бих Вам на тај начин појаснио зашто су ове наше замлате од политичаре негативна инспирација за већину Србије.

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući na RTS, навела је:

“Najiskrenije, nikada nisam videla predsednika toliko razočaranog reakcijama naših partnera. Situacija je teška poslednjih nedelja i mislim da je sve ono što se dešavalo nešto što je svojevrsan presedan“. Kako je dodala, i ona je sama razočarana nedostatkom reakcije partnera Srbije, da nije čula nikakvu osudu zbog hapšenja direktora Kancelarije za KiM, a da je očekivala “oštru“.
Прво се осврћем на речи премијерке која никад није видела председника тако разочараног. Овде да појасним људима који не знају основе манипулација које користе политичари... у вама би као обичном медијском конзументу информација које вам сервиарају преко овакаве реченице требало да пробуди саосећање са председником.

Требало би да саосећате, јер ето председник у име свих нас трпи и живи под стресом, као да тога није био свестан када се кандиовао. Ваљда је мислио да ће за добре паре да не ради ништа. Дакле драги моји пријатељи, ми са њим не треба да саосећамо ништа, дебело је он плаћен новцем, моћи који носи такав положај у Србији и привилегијама.

Уосталом није он разочаран било чиме, него онима за које нас годинама убеђује да су партнери Србије за које се испоставља да баш и нису неки партнери, некако више испадају непријатљи (да не кажем неку грубљу реч).

Брнабићака још каже да је ово преседан. Не премијерко, ово није преседан, ово је редовна политика према Србији које је само за вас чудна и зовете је преседаном, за нас остале то је оно што би наша улица рекла "пишање по сиротињи" или шамарање колоније.

Даље премијерка каже:

Postoje saznanja, te da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera, međutim nije htela da precizira tačno o kome je reč. 

“Mislim da svi znamo ko su ti partneri. Mislim da svi znamo zašto nije implementiran Briselski sporazum. Evropska unija mora da pritisne kako bi se sporazum implemetirao i od toga nećemo odustati“.
Опет снебивање премијерке. Када читам ову изјави просто се питам да ли су премијерка, председник и цела Влада  искрени када се чуде што је политика запада према Србији таква каква јесте?!

Искрено се надам да сте само гомила фолираната која пред народ глуми да су оволио кратковиди, да не кажем приглупи. Просто не знам који ниво свести треба да има неко ко мисли да су земље Европске уније или Америка нама партнери. Када, где и у чему су нам били парнтнери (без директне геополитичке или финансијске користи)? Можда у историји која почиње од оснивања 
СНС партије.

Глупости нема краја:
Kako kaže, Vučić vodi razgovore i sa EU i SAD i Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa, ali je “sve teže očuvati mir, stabilnost“.  
“Teško je očuvati jedan racionalni pristup Srbije kada imate apsolutno nepoštovanje dogovora, nepoštovanje čak i dogovora kada su u pitanju najprostije stvari".

Националних интереса? Шта су то наши национални интереси (по Вучићу и Влади) верујем да се поред мене пита још 90% Србије. Да ли је то оно што су кандидовали на изборима? Питам, пошто ово што је политика Владе од избора није ни делић онога што је кандидовано.


Даље се Брнабић жали на апсолутно непоштовање договора? Баш чудо, они под менторством не прихватају ништа, а ви паметни дали све. Мислим какав треба бити кликер да даш полицију, сусдство, образовање, матичне књиге,  границу, позивни број, да подржиш окупаторску Владу, а да добијеш фантомску заједницу општина?! То се зове глупак, једоставно. Остаје чињеница да сте потписали све оно што се нису усудили ни "жути" пре вас.

Даш терористима све елементе државности, а они теби не дају ништа и још си у чуду што не поштују договор. Ајде, размислите сами како се зове та страна у преговорима. После овог остаје само један закључак или си глуп (што те не амнестира одогворности) или си издајник.

Na pitanje o rekonstrukciji vlade, Brnabićeva navodi da su se Vučić i ona dotakli te teme, međutim, saglasili su se da sada postoje “preča posla“. 

“U ovom trenutku je bitno nacionalno jedinstvo, izuzetno je teška situacija, rekonstrukcija će sačekati neka stabilnija vremena“, naglasila je predsednica Vlade.
После овог потпуног слома проевропске политике, најмање што има смисла урадити (макар као вид притиска на ваше "партнере") је повући потпис са катастрофалног Бриселског споразума због непоштовања било каквог договора (наравно уз претходну државну припрему Срба на КиМ, уз појачано присуство Српске војске према копненој зони).


Није то лупање у ратне добоше, то је чување националних интереса, јер ако данас ћутиш, онда сутра када неко жели још један део Србије шта ће ова Влада да уради, да преговара док се сви не доселимо у Београд (круг двојке)?

Нема коментара:

Постави коментар

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib