Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Бирање мањег зла

Сви смо једнаки, само су неки "једнакији"

Дуго нисам писао на овим странама, неке четри године. Некако сам успевао да одолим потреби да на тај начин истресем из себе немоћ да као појединац мењам ствари.


 Заправо издвојио би две ствари као кључне у немогућности да се ствари мењају, прва је недостатак истински неутралних институција (читај као: раде свој посао без уплива политике) и велике способности режима да изгради медијску слику како су сви гори од њих и да нам заправо не остаје нико други. Чудесно је што су чак и себе убедили у то. 

Док тако бауљмо по каљужи наших живота коју су нам приредили (и наменили) наши политички "радници" и то сви без изузетка (колико год да се љуте симпатизери странака, покрета, итд.)  ето нам још једних избора. Да ме не схватите погрешно, нисам од оних који само критикују, напротив, спреман сам да похвалим добре потезе (пре свега оне од којих корист има обичан човек)

Као и сви претходни и ови су избори "пресудни", "питање живота и смрти" јер ако сада Србија стане... Патетичне пароле које служано од избора до избора, а које нетрагом нестану чим с поделе посланичка (министарска) места. Народу, пониженом и попишаном (као и сваки пут) остаје само да се поново осети насамареним, али никада да схвати да је кривица за то на њему, а не на политичарима.

"Слушајте, чујете ли тај хук иза угла, слушајте, о да, то је река меда и млека, само нас подржите овај пут, и река ће потећи право на нас. Све ће бити лако, даће нам новац, инвестиције, путеве, плате. Зашто, па како зашто? Треба само да заборавимо ко смо, шта нам је битно, да нам други уређују како да живимо јер ми сами не знамо."


Дакле избори су ту, сценографија је спремна, говори, подмукли напади, лажни европејци, лажни десничари, лажни левичари. Ту и тамо залута неко ко барем делује нормално, али такав нема шансе, добро уиграна свита паразита ће се одмах покренути и побринути да се конкуренција никако не појави.

На крају, није ово савет за кога гласати, пре свега то би била увреда за сваког ко чита текст јер када би то себи дао за право сматрао би себе не дај Боже "инфлуенсером", "експертом" и слично, ово је само констатација да се мало тога променило и да ми заправо од вишестраначја (Пекић би рекао да су ово године које су појели скакавци) у новијој историји Србије вазда бирамо "мање зло".

Ви политичари, имајте милости, све знамо, немојте нас преко мере оптерећивати вашим циркусом, ионако кад се карте мало измешају сви сте ви у томе "добри", а нама остаје по старом. Не делите нас више на господу и безубе, на просвећене и затуцане, јер нама је свима заједничко осећање да (парафразирам) ко је под вама живео пакао му неће тешко пасти.

Па срећна нам кампања...


Нема коментара:

Постави коментар

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib